İngiltere Premier Lig'in 27. haftasında Manchester City ile Manchester United karşı karşıya geldi. Etihad Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi şehrin Mavileri 3-1 kazanarak şampiyonluk yarışındaki takibini sürdürdü.

Liverpool'un son dakika golüyle kazandığı haftada hata yapmak istemeyen Manchester City, baştan sona üstün oynadığı derbide Rashford'un enfes golüylle 8. dakikada 1-0 geriye düştü.

Paris Olimpiyatları'na geri sayım: Türkiye'den hangi sporcular katılacak? Paris Olimpiyatları'na geri sayım: Türkiye'den hangi sporcular katılacak?

Mancester City ikinci yarıda 23 yaşındaki yıldızı Foden'ın golleriyle geri döndü. 56 ve 80. dakikalarda kaleci Onana'yı avlayan İngiliz oyuncu, City'yi 2-1 öne geçirdi.

Derbide son sözü Erling Haaland 90+1. dakikada attığı golle söyledi: 3-1.

10 YIL SONRA İLK KEZ!

Manchester United, ligde 143 maç sonra ilk kez ilk yarısını önde tamamladığı bir mücadeleyi kaybetti. Manchester ekibi en son 2014 yılında devresini 2-1 üstünlükle geçtiği maçta Leicester City'ye 5-3 yenilmişti.

Bu sonucun ardından Manchester City haftayı 62 puanla 2. sırada tamamladı. Manchester United da 44 puanla 6. sırada yer aldı.