ANKARA (AA) - AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerlerince katledilen Ayşenur Ezgi Eygi'ye ilişkin, "Bildiği dillerle, tahsiliyle, yetkinliğiyle genç yaşında çok farklı bir hayatı olabilirdi ama o mücadele etmeyi, mazlumun yanında olmayı tercih etti. Her birimize de çok büyük örnek oluşturmuş oldu." dedi.

AK Parti Altındağ İlçe Kadın Kolları Başkanlığınca Filistin yararına Hamamönü Saat Kulesi önünde kermes düzenlendi. Kermeste, kadınlar tarafından yapılan takı, yemek, hediyelik eşya gibi el ürünleri Filistin halkına gelir sağlamak amacıyla satışa sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, el emekleriyle Filistinliler için fedakarlık gösteren kadınlara teşekkür etti.

Yıldız, sosyal medya aktivizminin artmasına rağmen, İsrail'in, Gazze'de dünyanın gözüne baka baka çok hoyratça bir soykırım işlediğine vurgu yaptı.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerlerince katledilen Ayşenur Ezgi Eygi'nin gençlere örnek olduğunu belirten Yıldız, Eygi'nin daha konforlu bir hayatı sürdürme imkanı olmasına rağmen Gazze için gösterdiği fedakarlığa dikkati çekti.

"Bildiği dillerle, tahsiliyle, yetkinliğiyle genç yaşında çok farklı bir hayatı olabilirdi ama o mücadele etmeyi, mazlumun yanında olmayı tercih etti. Her birimize de çok büyük örnek oluşturmuş oldu." ifadelerini kullanan Yıldız, Eygi'nin ailesine ve Türk halkına başsağlığı diledi.

Yıldız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İsrail'in Gazze'ye saldırıları karşısında ilk günden itibaren sesini en çok yükselten tek dünya lideri olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, İsrail askerlerince katledilen Ayşenur Ezgi Eygi'nin ailesini ziyaret etti: Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, İsrail askerlerince katledilen Ayşenur Ezgi Eygi'nin ailesini ziyaret etti:

"Dünyanın farklı ülkelerinden de liderler Gazze'yi gündemlerine almak mecburiyetinde kaldılar. Bugün geldiğimiz noktada dünyada çok farklı platformlarda, çok farklı görüşlerden, çok farklı zihniyetlerden milletvekillerinin, siyasilerin, sivil toplum kuruluşu örgütlerinin ciddi anlamda Gazze'nin yanında yer alan konuşmalar yapmaya başladıklarını görüyoruz."

- "Türkiye asla sessiz kalmamıştır"

AK Parti Altındağ İlçe Kadın Kolları Başkanı Demet Akçadağ da İsrail'in 7 Ekim'de başladığı soykırımda çoğu kadın ve bebeklerden oluşan sivilleri katlettiğini söyledi.

Akçadağ, "Türkiye, geçmişte olduğu gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, tarihsel ve kültürüne uygun bir biçimde, insan onurunu hayatın vazgeçilmez bir unsuru sayarak, insan haklarının yok sayıldığı her türlü zulmün karşısında olmuş, dünyanın neresinde olursa olsun tüm insanlık için zulme, haksızlığa ve hukuksuzluğa asla sessiz kalmamıştır." dedi.

Konuşmaların ardından Yıldız ve Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Gazze halkının özgürlüğü için güvercin uçurdu.

Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile sona erdi.

Kaynak: aa