BOLU (AA) - Bolu'nun Dörtdivan ilçesinde bitkin bulunan baykuş yavrusu, bakım ve rehabilitasyon sürecinin ardından doğaya bırakılacak.

Yaklaşık bir ay önce vatandaşlar tarafından bulunan baykuşgiller familyasından kukumav yavrusu, Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince teslim alındı.

Eskişehir'de amatör futbol takımı oyuncuları 'sahte ihbarla' polise sürpriz kutlama yaptı
Eskişehir'de amatör futbol takımı oyuncuları 'sahte ihbarla' polise sürpriz kutlama yaptı
İçeriği Görüntüle

Ekipler, baykuş yavrusunu bakımı yapılmak üzere veteriner kliniğine götürdü.

'Behçet' ismi verilen yavru, bakım ve rehabilitasyon sürecinin ardından doğal yaşam alanına salınacak.

Veteriner Ömer Yılmaz, gazetecilere, baykuş yavrusunun yaklaşık bir aydır bakımını yaptıklarını söyledi.

Baykuş yavrusunun kliniğe geldiğinde uçamadığını belirten Yılmaz, 'Onu korumamıza aldık. Doğada kendini idame ettirecek kadar becerileri yok. Büyütüp uçmasını sağladıktan sonra doğaya geri bırakacağız.' dedi.

Kaynak: AA