ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı 15 Temmuz gazisi Turgut Aslan, "Allah bir daha 15 Temmuz'u yaşatmasın, o gün zor gündü. 15 Temmuz önemli bir geceydi, bazıları hikaye gibi dinliyor ama Z kuşağı gençlerimize bunu anlatmamız lazım. Bayrak inmez, ezan susmaz." dedi.

Aslan, Etlik Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde faaliyete giren Model Ev'i ziyaret etti.

Aksaray'da yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 6 kişi öldü, 20 kişi yaralandı Aksaray'da yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 6 kişi öldü, 20 kişi yaralandı

Ziyaret sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aslan, Model Ev'i beğendiğini, içerisindekilerin hastaların yaşamını kolaylaştırdığını belirtti.

Kendisinin de şehir hastanesinde 6 ay tedavi gördüğünü anlatan Aslan, tedaviden memnun kaldığını dile getirdi.

Fizik tedavisinin devam ettiğini belirten Aslan, önceden kolunu bile oynatamadığını ancak artık günde 8 bin civarında adım atabildiğini söyledi.

15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişimi sırasında beynine kurşun isabet ettiğini belirten Aslan, bu yüzden 5 defa beyin ameliyatı geçirdiğini, kurşunun birinin hala beyninde olduğunu ifade etti.

Doktorunun bütün riskleri göze alarak ameliyatını yaptığını anlatan Aslan, 5 ay komada kaldığını, daha sonra hayata geri döndüğünü söyledi.

Aslan, 15 Temmuz'un 8'inci yıl dönümüne ilişkin, "Allah bir daha 15 Temmuz'u yaşatmasın, o gün zor gündü. 15 Temmuz önemli bir geceydi, bazıları hikaye gibi dinliyor ama Z kuşağı gençlerimize bunu anlatmamız lazım. Onların sayesinde buradayız. Bayrak inmez, ezan susmaz." diye konuştu.

Kaynak: aa