Mustafa KOKER/LONDRA

 

İNGİLTERE’DE düzenlenen Denizli Ev Tekstili Kümesi programlarına katılan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Süleyman Kocasert, bu ve benzeri programların amacının, Türk havlusunun marka değerini, bilinirliğini ve ona olan talebi artırmak olduğunu kaydetti.

 

 

Ekonomi Bakanlığı’nın desteğiyle, Denizli İhracatçılar Birliği tarafından ilki geçen yıl Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleştirilen ‘Ev Tekstili’ ürünleri ihracat artırma etkinliklerinin ikincisi İngiltere’de gerçekleştirildi.

 

DENİB ‘Ev Tekstili Kümesi’ tarafından 18 firmanın katılımı ile düzenlenen günübirlik sergi ve doğrudan alıcı firmalarla buluşma programları birer gün arayla İngiltere’nin Manchester kenti ile Londra’da gerçekleştirildi.

 

Ekonomi Bakanlığı’nın UR-GE desteğiyle düzenlenen ve ağırlıkla olarak havlu ürünlerinin İngiltere pazarında pazar payını artırması amaçlanan serginin londra ayağı kent merkezindeki Westbury Hotel’de Perşembe günü gerçekleştirildi.

 

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Ssüleyman Kocasert’in de katıldığı İngiltere programları Strateko Ekonomi Araştırmaları firması tarafından organize edildi.

 

British Interior Tekstiles Association’un da destek verdiği pazar geliştirme sergilerine, BITA’yı temsilen Peter J. Hill’de katıldı.

 

Türkiye’nin Londra Ticaret Müşavirliği’nin de lojistik destek verdiği programlar kapsamında Denizli’den ‘Ev Tekstili Kümesi’ 18 firma, İngiliz ve diğer alıcılarla doğrudan görüşmeler gerçekleştirdi.

İNGİLTERE ÖNEMLİ BİR PAZAR

Manchester ve Londra’da gerçekleştirilen iki sergide de firmalara eşlik eden Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Süleyman Kocasert, bu programların Ekonomi Bakanlığımızın UR-GE destekleriyle gerçekleştirildiğini ifade etti.

 

Denizli İhracatçılar Birliği’nin düzenlediği ‘Ev Tekstili Kümesi’ ile her iki kente programların başarı ile gerçekleştirildiğini belirten Kocasert, “Manchester ve Londra programları olan. Amacımız dünyada bilinirliği olan ama önünde hala alması gereken mesafe olan Türk havlusu ile ilgili bir farkındalık oluşturmak. Çünkü Türk havlusunun marka değerini, bilinirliğini ve ona olan talebi artırmak istiyoruz. Geçktiğimiz yıl Amerika’da gerçekleştirdiğimiz ilk lansmanın ikincisini Manchester ve Londra olmak üzere İngiltere’de gerçekleştiriyoruz. Denizli’den 18 firmamızı getirdik. Burada ikili görüşmeler yapıyorlar ve büyük bir ilgi var. İngiltere önemli bir pazar, umarım bu tür aktivitelerle de pazar payımızı artırırız. ABD’de önümüzdeki ay ikincisini düzenleyeceğiz. Sonbaharda ya da önümüzdeki senenin başında İngiltere’de de ikinci seferimizi düzenlemeyi planlıyoruz” diye konuştu.

 

 

UZUN SÜREN GİRİŞİMLER SONUCU

 

Türkiye’nin Londra Ticaret Müşavir Yardımcısı Zeynep Arslan, Denizli’den 18 firmanın katılımı ile İngiltere’nin iki büyük kentinde gerçekleştirilen ihracatı artırma amaçlı tanıtım ve iş geliştirme etkinliklerinin birkaç ay süren bir çalışma sonucu gerçekleştirildiğini kaydetti. Ticaret Müşavirliği olarak, İngiltere’deki muhatap firmalardan randevu alınması ve yol göstermek gibi rol üstlendiklerini hatırlatan Arslan, Londra programında 20’en fazla firmanın doğrudan görüşmelerde bulunduğunu sözlerine ekledi.

 

ABD PROGRAMININ SONUÇLARI İLGİYİ ARTIRDI

Türk firmalarını İngiliz ve üçüncü ülke alıcıları ile buluşturan programları organize eden Strateko Kurucu Genel Müdürü Dr. Binnaz Oğuz Berksoy de yaptığı açıklamada, bünyesinde 28 firma bulunan ‘Ev Tekstili Kümesi’nden 18 firmanın İngiltere programına katıldığını hatırlatarak, “Geçen yıl Eylül ayında New York’ta 13 firmanın katılımı ile gerçekleşen ve başarılı olan programın İngiltere ayağının Kasım ayağı Kasım ayından bu yana hazırlandı. Yaklaşık Bin firma ile temas kuruldu. İngiltere programına 18 firma katıldı ve 24 muhalif firma ile biraraya gelindi. Katılımcı firmaların memnun olduğunu söyleyebiliriz” dedi.