ERZURUM (AA) - Türkiye'de geçen yıl hayvan hastalıklarıyla mücadele kapsamında ilk kez Erzurum'da kurulan Veteriner Yol Kontrol Denetim İstasyonu'nda, bugüne kadar 6 bin 268 araç ve 201 bin 285 hayvanın kontrolü sağlandı.

Vali Mustafa Çiftçi, geçen yıl 19 Eylül'de Türkiye'de ilk kez pilot olarak hizmete giren Erzurum-Erzincan kara yolu Çiğdemli Mahallesi mevkisinde bulunan Veteriner Yol Kontrol Denetim İstasyonu'nda incelemelerde bulundu.

Kontrolsüz hayvan hareketlerini önlemek ve hayvan hastalıklarına yerinde müdahale ile yayılmasının önüne geçmek amacıyla kurulan ve 7/24 hizmet veren merkezin çalışmalarını yerinde gören Çiftçi, İl Tarım ve Orman Müdürü Alpaslan Kenger’den istasyon hakkında bilgi aldı.

Kenger, Vali Çiftçi'ye istasyonda bugüne kadar 6 bin 268 araç ve 201 bin 285 hayvanın kontrol edildiği bilgisini verdi.

AYM Başkanı Özkaya, basın mensuplarının sorularını yanıtladı: AYM Başkanı Özkaya, basın mensuplarının sorularını yanıtladı:

Vali Çiftçi'ye, Aziziye Kaymakamı Muhammet Tugay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Engin Avcı, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Karayolları 12. Bölge Müdür Yardımcısı Göktan Tanyıldızı ve kurum müdürleri eşlik etti.

Kaynak: aa