Akciğer rahatsızlığı geçiren Yaşar Okuyan, 15 Aralık'ta geçirdiği iç kanama sonucu yoğun bakıma alınmıştı.

Daha sonra entübe edilen Okuyan'ın durumunun stabil olduğu açıklanmıştı.

Yaşar Okuyan için yarın saat 14.00'da TBMM'de tören düzenlenecek. Okuyan, Perşembe günü Yalova Merkez Camii'nde öğle namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından Yalova'da bulunan aile mezarlığına defnedilecek.

Yaşar Okuyan kimdir?

50 yıldan uzun süredir siyaset hayatının içinde olan Yaşar Okuyan, 28 Ağustos 1950'de Yalova’nın Elmalık köyüne doğdu.

İstanbul Özel Gazetecilik Yüksek Okulu’ndan mezun olan Okuyan, uzun yıllar çeşitli gazete, dergi ve ajansta muhabirlik, foto muhabirlik, köşe yazarlığı, istihbarat müdürlüğü yaptı.

Aktif siyasete 1970’li yılların başında Milliyetçi Hareket Partisi'nde (MHP) başladı. O yıllarda MHP’nin yayın organı Hergün gazetesi’nde köşe yazarlığı yaptı.

12 Eylül 1980’deki askeri darbe sonrası, MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası’nda MHP Genel Sekreter Yardımcısı olarak yargılandı.

Mesut Yılmaz'ın 1991'de Anavatan Partisi (ANAP) Genel Başkanı seçilmesinin ardından bu partiden Meclis’e girdi. 1995 ve 1999'da Yalova milletvekili seçildi.

28 Mayıs 1999 - 8 Ağustos 2002 tarihleri arasında Bülent Ecevit'in başbakanlığında kurulan hükümette Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev yaptı.

Daha sonra Mesut Yılmaz’la ters düşünce ANAP’tan istifa ederek eski partisi MHP’ye katıldı.

2004'te MHP’den de ayrıldı, Doğru Yol Partisi'nden (DYP) Yalova Belediye Başkan Adayı olsa da seçilemedi.

28 Şubat sürecinde esk' Meclis Başkanı Hüsamettin Cindoruk ve ekibi tarafından kurulmuş olan Demokrat Türkiye Partisi’nin (DTP)başına geçti.

Mayıs 2005'te yapılan olağan kongrede partinin ismini Hürriyet ve Değişim Partisi (HDP) olarak değiştirtti. Partinin amblemi de "yeşil zemin üzerinde güneş" oldu.

2008 yılında HDP’yi kapatarak, kadrosuyla birlikte Halkın Yükselişi Partisi’ne (HYP) katıldı. Daha sonra HYP lideri Yaşar Nuri Öztürk'ün isteğiyle partiden ihraç edildi.

İşçi Partisi’nin 15 Şubat 2015 tarihinde yapılan kongresinde kurulan Vatan Partisi’nde genel başkan yardımcılığına getirildi. 2018 yılında görevinden ayrıldı.

Yaşar Okuyan, Şubat 2019'da Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) katılmıştı.

Okuyan, CHP grup toplantısında rozet takma töreninde yaptığı konuşmada, “40 yıl öncesinde kalmış sağ sol meselesini yeniden gündeme getirme çabası var. Belli merkezlerden iktidar ve yandaşları 40 sene öncesinin olaylarını kaşımak istiyorlar. Bu oyunu bozmak zamanıdır. Bu yüzden Atatürk'ün partisine, Mustafa Kemal'in partisine geldik” demişti.

Okuyan, Şubat ayında, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le ilgili sözleri sonrası CHP'den ihraç edilmişti.

Okuyan, "Meral Akşener masayı dağıtır, Kılıçdaroğlu'nun (cumhurbaşkanı) adaylığına terslik yaparsa bunun bir bedeli olur, elimde belgeler ve dosyalar var, hepsini açıklarım. Hepsi de İçişleri Bakanlığı dönemine ait belgeler. Konuşturtmasın beni. İhanettir" demişti.

Büyükelçi Keskin’den Büyükelçi Ertaş’a 20 Temmuz Ziyareti Büyükelçi Keskin’den Büyükelçi Ertaş’a 20 Temmuz Ziyareti

Yaşar Okuyan, evli ve 3 çocuk babasıydı.

Editör: Mehmet Taisi Guzel