İSTANBUL (AA) - Türkiye Kadın Girişimciler Derneğinin (KAGİDER) ve Sanofi Türkiye'nin desteğiyle sürdürülen "Geleceğin Kadın Liderleri" eğitim programında yeni dönem başladı.

Geleceğin Kadın Liderleri Programı, topluma ve çevresine farklılık getirebilecek genç kadınları iş yaşamına hazırlamak, beceri ve duyarlılıklarını geliştirerek donanımlarını artırmak amacıyla yürütülüyor.

Projeye kabul edilen genç kadınların katıldığı programda, KAGİDER ve Sanofi temsilcileriyle önceki dönem mezunları sunum yaptı.

KAGİDER Başkanı Esra Bezircioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2010'da hayata geçirilen projenin sürdürülebilir ve yüksek etkili olduğunu söyledi.

Projeye üniversite son sınıf öğrencisi veya üniversiteyi yeni bitirmiş genç kızların katılabildiğini belirten Bezircioğlu, "Bugüne kadar 20 bin başvuru, 9 bin mülakat yapıldı, 426 saat eğitim verildi. Özellikle KAGİDER'in ekosisteminde olan girişimci kadınlar bu eğitimi verdi. Bu bir başlangıç çünkü çok büyük bir aileyiz, 1750 mezunumuz var. Bu yıl da 100 kızımız bu programa katıldı. Bu 2 günün sonunda 1850 mezunumuz olacak." dedi.

Bezircioğlu, mezun her genç kızın kendi etrafına da katkı sağladığını görünce mutlu olduklarını dile getirerek, "Mezunların yüzde 94'ünün iş hayatında olması, bu projenin doğru yolda gittiğini gösteriyor. Her birimiz bu proje için çok emek veriyoruz. Yarından itibaren, bir sonraki yılın programı için çalışmaya başlanacak. Mezun genç kızların büyük çoğunluğu yüksek iş pozisyonlarında çalışmaya başlıyor. Bunların yüzde 6'sı kadın girişimci, belki de ileride KAGİDER'in üyesi olacaklar. O da bizi çok mutlu ediyor." diye konuştu.

Mezunların birbirleriyle kız kardeşlik bağı kurduğunu vurgulayan Bezircioğlu, kendilerinin her zaman onların yanlarında bulunduklarını kaydetti.

​​​​​​​Bezircioğlu, onların başarısının, mutluluğunun, birbirleriyle paylaşımının kendilerini her daim mutlu edip, onurlandırdığına dikkati çekerek, programın sonunda genç kadınların iş hayatlarına başlarken kendilerini çok güçlü hissettiklerini söyledi.

Gençlerin iş hayatında olma, kendi ayakları üzerinde durma ve toplumsal birey eşitliği konularında farkındalık oluşturduğunu anlatan Bezircioğlu, "Bir anlamda kendilerini iyi hissetmek anlamında çok ciddi bir donanıma sahip oluyorlar. Eğitimin başlangıcıyla sonuna baktıklarında çok şey öğrendiklerini söylüyorlar. Bu da bizi çok onurlandırıyor, mutlu ediyor. Mutluyuz, devamı gelecek, daha büyük bir aile olacağız. Program 14 yıldır devam ediyor. Bir 14 yıl daha devam etmesi için elimizden geleni yapacağız." ifadelerini kullandı.

Sanofi Türkiye Levant Kurumsal İletişim Direktörü Pınar Kaya ise 90 ülkedeki 91 bin çalışanıyla, bütün hastalara ve paydaşlarına hizmet veren ilaç şirketi olduklarını söyledi.

Samsun'da denizde boğulma tehlikesi geçiren kadını polis memuru kurtardı Samsun'da denizde boğulma tehlikesi geçiren kadını polis memuru kurtardı

Bilimin mucizeleriyle insan hayatını iyileştirmeyi hedeflediklerine dikkati çeken Kaya, "Bu kadar çok ülkede, bu kadar çeşitlilik ve renk olduğu zaman insan ve kültür odaklılık prensibimiz bütün yaptığımız işlerin tam merkezinde yer alıyor. Fırsat eşitliği, sadece kendi şirketimizde din, dil, ırk, yaş, mezhep fark etmeksizin herkese eşit bir şekilde fırsatlar sunabilmekle bitmiyor. Aynı zamanda bizim topluma karşı da bir sorumluluğumuz var. Geleceğin Kadın Liderleri, topluma karşı duyduğumuz bu sorumluluğun, toplumsal fayda stratejimizin bir sonucu olarak Türkiye'de 14 senedir hayata geçirdiğimiz bir proje. Çok büyük bir mutlulukla ve kararlılıkla bu projeyi sürdürmeye devam ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaya, gerçekten katma değer sunabildikleri, bir sorunun çözümüne katkı sağladıklarını bildikleri alanlara odaklandıklarının altını çizerek, "Türkiye'de, aslında bütün dünyada da cinsiyet eşitliği, fırsat eşitliği gerçekten çok önemli bir sorun. Cinsiyetler arasındaki durumun, ortamın, koşulların eşitlenmesi için şu anda 5 jenerasyon gerekiyor. Dolayısıyla bu bizim odak alanlarımızdan birisi." şeklinde konuştu.

Kaynak: aa