KUDÜS (AA) - İşgal altındaki Doğu Kudüs'teki Filistinliler, İsrail'in Mescid-i Aksa'yı ramazanın son 10 gününde kapalı tutmasına tepki göstererek Harem-i Şerif yakınlarındaki sokaklarda teravih namazı kıldı.

Mescid-i Aksa'nın kapıları yakınlarında ve Kudüs'ün eski şehir bölgesindeki sokaklarda gruplar halinde teravih namazı kılan Filistinliler Harem-i Şerifi yalnız bırakmayacakları mesajını verdi.

Mescid-i Aksa'nın kapalı tutulmasına tepki olarak eski şehir bölgesinin Sahire Kapısı yakınında teravih namazı kılan Filistinli Abdullah İbrahim, AA muhabirine Aksa'nın kapalı tutulmasını reddettiklerini söyledi.

Erzurum'da Türkiye Sakatlar Derneği Şubesinin 30. kuruluş yıl dönümü kutlandı
Erzurum'da Türkiye Sakatlar Derneği Şubesinin 30. kuruluş yıl dönümü kutlandı
İçeriği Görüntüle

İbrahim, sokaklarda bulunmalarına izin veriliyorsa Mescid-i Aksa'da namaz kılmalarının da engellenmemesi gerektiğini belirterek, 'Nasıl burada bulunabiliyorsak, Aksa'da da namaz kılmak bizim hakkımızdır. Biz de Mescid-i Aksa'da namaz kılma hakkımızı savunmak için geldik.' ifadelerini kullandı.

Ramazanın son 10 gününde yaşananların çok acı verici olduğunu belirten İbrahim, birçok gencin Mescid-i Aksa'da itikafa girmeyi planladığını ancak kısıtlamalar nedeniyle bunun mümkün olmadığını söyledi.

Gençlere Mescid-i Aksa'da namaz kılma haklarını savunmaları için çağrıda bulunan İbrahim, 'Bu hakkı ancak gençlerin burada bulunmasıyla kazanabiliriz. Gençler, Mescid-i Aksa'ya koşun ki kapıları açılsın. Mescid-i Aksa bizim hakkımızdır ve orada bulunmak bizim sorumluluğumuzdur.' diye konuştu.

ABD-İsrail'in 28 Şubat'ta İran'a saldırılarının başlamasından bu yana İsrail, Mescid-i Aksa'ya girişleri engelleyerek Müslümanların Harem-i Şerif'te ibadet etmesini engelliyor.

Kaynak: AA