KTO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Ticaret Odası'nda gerçekleştirilen toplantıda, projesi kapsamında özel sektörün taleplerini değerlendirmek istediklerini belirtti.
 
Bu konuda görüş ve önerilere açık olduklarını söyleyen Öztürk, Türkiye'nin 2023 hedefine özel sektörün üretimiyle ulaşacaklarını ifade etti.
 
"Sürdürülebilir ve yüksek oranlı büyüme için iş gücümüze iş dünyasının talepleri doğrultusunda beceri kazandırabilmeyi başarmak zorundayız. Bunun da yolu, mesleki eğitimin kalitesini artırmaktan ve yaygınlık kazandırmaktan geçmektedir" diyen Öztürk, şunları kaydetti:
 
"Bu rekabette öne geçmek, daha yüksek katma değerli bir üretim ve ihracat yapısına gitmekten geçiyor.
 
Buna rağmen sanayimizin en temel problemlerinden biri vasıflı iş gücü, vasıflı ara eleman teminidir. Bir tarafta işsizlik varken, sanayimizin uygun eleman bulmakta sorun yaşaması ülkemizde eğitim ve istihdam köprüsünün kopuk olduğunu, işsizlikten çok mesleksizlik sorunu yaşandığını görmekteyiz. Bu sorunun temelinde ise insan değil sistem sorunu yatmaktadır. Yanlış eğitim politikalarıyla işsiz nüfustan faydalanamıyoruz. Ülkemizde genç nüfus; iyi eğitildiği, gerekli bilgi ve beceri ile donatıldığı takdirde bir avantaj olabilir. Mesleki eğitim ile ilgili önemli bir eksikliğimiz de okul-işyeri bağlantısındaki kopukluktur. Mesleki eğitim alan öğrenciler yeterince pratik yapma imkanı bulamamaktadırlar. Oda olarak özel sektörümüzün taleplerini dikkate alacak bir modelde Mesleki Eğitim Merkezi projemizi hayata geçireceğiz. Düzenlediğimiz bu toplantıyla özel sektör temsilcilerimizin açılmasını istedikleri kurslardan, yönetim modeline kadar görüşlerini alacağız. Birliktelik sağlayacağımız bu projenin hayırlı olacağına inanıyorum."
 
Öztürk'ün konuşmasının ardından, projenin komisyon başkanı KTO Yönetim Kurulu Üyesi Cihangir Mıhoğlu, sunum gerçekleştirdi. Katılımcıların konuyla ilgili sorularının cevaplandırıldığı, görüşlerinin alındığı toplantıda, açılması istenilen kurslarla ilgili anket formu dolduruldu.