Halil Yetkinlioğlu/Londra

İNGİLTERE’nin başkenti Londra’da Kurban Bayramı namazı sabahın erken saatlerinde şehrin farklı yerlerindeki camilerde cemaatin katılımıyla gerçekleştirildi.

Londa’da yaşayan ağırlıklı olarak vatandaşlarımız Türk camilerine akın ettiler. Başta Aziziye, Diyanet ve Süleymaniye Cami olmak üzere ibadethanelerimizi tıklım tıklım doldurdular. Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, Başkonsolos Bekir Utku Atahan ve Eğitim Müşaviri Mevlüt Ceylan, bayram namazını vatandaşlarla Aziziye’de kıldı. Ertaş ve Atahan, Aziziye Cami Y. K. Başkanı Sinan Zorlu, Baş İmam Ebu Bekir Tezgel, Genel Sekreter Hakan Camuz, UID İngiltere Genel Başkanı Erdal Yetimova, iş insanları Osman Cinik, Kazım Akkuş, Atilla Abacıoğlu ve Mehmet Taisi Güzel tarafından karşılandı.  
GAZZELİ KARDEŞLERİMİZ  UNUTULMADI

Aziziye Cami Hafız ve İmamı Abdussamed Köroğlu vaazinde, “Bayramları, birbirimizden uzaklaştığımız tatil günleri olarak görmeyelim. Çünkü bayramlar; ailemiz, akraba, komşu ve dostlarımızla birlikte yaşandığında bereketlenir, gerçek anlamını bulur. O halde bu bayramda çocuklarımızı hediyelerle sevindirelim; onların zihinlerinde bayramı unutulmaz bir hatıraya dönüştürelim.

Londra'da "15 Temmuz Türkiye'nin Demokrasi Zaferi" başlıklı panel düzenlendi Londra'da "15 Temmuz Türkiye'nin Demokrasi Zaferi" başlıklı panel düzenlendi


Aziz Müminler! Maalesef bu bayramda da Gazzeli kardeşlerimiz mahzun kalmaya devam ediyor. Tarihin şahit olduğu en büyük vahşetlerden birini uygulayan zalimler, bütün dünyanın gözü önünde kadın, çocuk, yaşlı demeden kardeşlerimizi katlediyor. Zalimlerin yenileceği, mazlumların zafere ulaşacağına olan inancımız tamdır.

BÜYÜKELÇİDEN MESAJ VAR

Bize düşen, bu katliamı durdurmak için insani ve vicdani sorumluluklarımızı yerine getirmek, doğru yerde durmaktır. Yüce Rabbimden Kurban Bayramı’nı; ruhlarımıza dirlik, kalplerimize huzur, bedenlerimize afiyet, hanelerimize bereket, mazlum ve masum coğrafyaların kurtuluş vesilesi kılmasını niyaz ediyorum. Bayramımız mübarek olsun” dedi.
Bayram namazı ardından Büyükelçi Ertaş yaptığı açıklama da, “Londra’da her bayramda olduğu gibi Aziziye Camii’nde vatandaşlarımızla bir araya gelerek tebrikleştik. Londra’daki vatandaşlarımıza, hepimizin dilinde olan eski bayramların güzellikleriyle dolu bir bayram diliyorum” dedi. 
 

Bayram namazı ardından iş insanı Osman Çinik konukları ofisinde ağırladı. Konuklara Türk kahvaltısı ikram etti.


 

Editör: Mehmet Taisi Guzel