İSTANBUL (AA) - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın, SAHA EXPO kapsamında diplomasi trafiği hız kesmeden sürüyor.

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi SAHA İstanbul tarafından Cumhurbaşkanlığı himayesinde organize edilen, 6 bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının (SSB) desteklediği, Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı 2. gününde devam ediyor.

Bakan Kacır, 120'den fazla ülkeden 1478 firma, 178 yabancı alım heyeti, 25'i bakan düzeyinde olmak üzere 312 resmi heyetin katıldığı etkinlikte birçok görüşme gerçekleştirdi.

Türkiye ile Kuzey Makedonya arasında "Askeri Çerçeve Anlaşması" imzalandı Türkiye ile Kuzey Makedonya arasında "Askeri Çerçeve Anlaşması" imzalandı

Kacır'ın, NATO Genel Sekreter Yardımcısı Jean-Charles Ellermann-Kingombe ile görüşmesinde karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Bakan Kacır, fuara katılan Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sibiga, Irak Sanayi ve Madenler Bakanı Halid Battal Necim, Romanya Ekonomi, Girişimcilik ve Turizm Bakanı Stefan Radu Oprea, Somali Savunma Bakanı Abdulkadir Muhammed Nur ile de görüştü.

Kaynak: aa