Türkiye'den yapılan açıklamada "İsrail'in Şam'daki İran Büyükelçiliği’ne yaptığı uluslararası hukuka aykırı saldırıyla başlayan gerilimin, son gelişmelerin ardından kalıcı bir çatışmaya dönüşme riski bulunmaktadır" denildi.
Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Tüm tarafları, daha büyük bir çatışmaya yol açabilecek adımlardan kaçınmaya davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi.
İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İsrail'in İran'a saldırı düzenlediğine yönelik haberler hakkında yorum yapmaktan kaçınarak, "gerçekler netleşene kadar spekülasyon yapmam doğru olmaz" dedi. Sunak, gerilimin düşürülmesi çağrılarını yineledi.
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian "Çin, gerilimi daha da tırmandıracak her türlü eyleme karşı ve durumu yatıştırmak için yapıcı bir rol oynamaya devam edecek" dedi.
Hamas ve İsrail arasındaki arabuluculuk sürecinde kilit rol oynayan Mısır, İsrail ve İran arasındaki düşmanlıkların tırmanmasından derin endişe duyduğunu açıkladı. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan paylaşımda çatışmanın genişlemesinin sonuçları ve bölgedeki istikrarsızlık konusunda uyarıda bulunuldu.
Almanya da itidal çağrısında bulunurken, hükümet sözcüsü Steffen Hebestreit "Gerginliğin azaltılması tavsiye edilmeli, her ne pahasına olursa olsun bir yangını önlemeliyiz" dedi.