İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, yarından itibaren her gün bakımevlerinde ve evlerinde koronavirüs sonucu hayatını kaybedenlerin sayısını da açıklayacaklarını söyledi.

Matt Hancock ayrıca bakımevlerindeki herkese koronavirüs belirtileri göstersinler ya da göstermesinler, test yapılacağını belirtti. 

Ayrıca 65 yaş ve üst kişilerle evden çalışamayıp işleri için ofise gidenler de koronavirüs belirtileri göstermeleri halinde test yaptırabilecek. 

Bakan Hancock, kayıtlara göre 12 Nisan'dan bu yana bakımevlerinde 4 bin 343 kişinin koronavirüs sonucu yaşamını yitirdiğini, bakımevlerinde koronavirüsten ölenlerin oranının toplam rakamın yaklaşık altıda biri olduğunu kaydetti.

Hancock daha sonra bu oranı sorgulayan bir gazetecinin sorusu üzerine oranın her gün değiştiğini söyledi.

İngiliz bakan ayrıca bugüne kadar 43 bin 453'ü dün olmak üzere 700 bin 387 koronavirüs testi yapıldığını açıkladı.

Ülkede Pazartesi günü saat 17:00 itibarıyla son 24 saatte hastanelerde 586 kişi daha koronavirüs sonucu hayatını kaybetti.

Böylece koronavirüsün neden olduğu Covid-19 hastalığı sonucu hastanelerde yaşamını yitirenlerin sayısı 21 bin 678'e yükseldi

Sağlık Bakanı Hancock: Enfeksiyon oranının yeniden en üst düzeye çıkması çok gerçekçi bir ihtimal

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock günlük koronavirüs basın brifinginde yaptığı açıklamada, mevcut şartlarda Perşembe gününe kadar günde 100 bin koronavirüs testi yapılması hedefine ulaşacaklarını söyledi. 

Matt Hancock, sokağa çıkma kısıtlamalarının ne kadar süreceğiyle ilgili bir soruyaysa, "Sosyal mesafe kuralları yakın zamanda gevşetilmeyecek" yanıtını verdi. 

Hancock, "Enfeksiyon oranının yeniden en üst düzeye çıkmasının çok gerçekçi bir ihtimal olduğunu" söyledi.

İngiliz bakan, Ulusal Sağlık Hizmetleri'nin (NHS) koronavirüs taşıyanların izlenmelerini kolaylaştıracak yeni cep telefonu uygulamasının da Mayıs ayı ortasından itibaren kullanılabileceğini açıkladı. 

Basın brifinginde ülkede son bir hafta içinde hastanelerde tedavi gören kişilerin sayısının yüzde 14 azaldığı da açıklandı.

Sağlık Bakanı Hancock: BBC'nin Panaroma programının araştırması adil ve objektif değil

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, hükümetin kişisel koruyucu ekipman stoklanması konusundaki sicilinin incelendiği BBC'nin Panaroma programını da eleştirdi. 

Matt Hancock, Panaroma'nın araştırmasının adil ve objektif olmadığını söyledi.

Araştırmada İngiliz hükümetinin, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında yeterli sayıda koruyucu ekipman satın almadığı ve bu konuda danışmanlardan 11 yıldır yapılan uyarları dikkate almadığı tespit edilmişti. 

Panaroma'nın araştırmasına göre İngiltere'de ilk koronavirüs vakaları görüldüğünde; stoklarda yeterli önlük, maske, temizlik bezi ve torba yoktu. 

Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) personeli de kişisel koruyucu ekipman eksikliği nedeniyle risk altında çalıştıklarını söylemişlerdi.