Minicab  sürücüleri Koronavirüs'den korunmak için Londra belediyesinden koruyucu ekipman talebinde bulundular .

Londra’da yaklaşık 110.000 minicab şoförünün çalıştığı bilinmektedir .Bu çalışanlar devlet tarafından serbest meslek sahibi gurubuna tabi tutuluyor .

Minicab şoförlerinin siiyah  taksilerden ayrı olan özelliği , yoldan müşteri alamazlar ancak bağlı bulundukları taksi ofisi şirketleri aracılığı ile  (Über , Bolt  minicab ofisi gibi )çalışmak zorundadırlar. Bunlar’da  Londra belediyesinin verdiği özel lisanla ( private Hire Driver license ) çalışabilirler .

Birleşik Özel kiralama. Şoförler derneği.(the United private hire driver Association) Londra  belediyesinden minicab sürücülerinin acilen koronavirüs’den yakalanma riskini en aza indirecek önlemleri almasını talep etti.



İngiltetede koronavirüs vakaları başladığından bu yana Londra’da en az 6 minicab şoförünün Covit-19 den öldüğü bilinmektedir .

Bu şoförlerin kullandığı arabalarda siyah taxilerde olduğu gibi ayrı bir bölme yoktur .



Bazı minicab şöförleri kendi imkanları ile arabalarının şoför koltuğu bölümünün olduğu bölgeye naylondan brandalar takarak çalışmaya devam ettiler . Belediyenin bu önlemleri uygun görmediğini zaman zaman denetleme müfettişlerinin bu koruyucuları şoförlerden çıkarmalarını istediği söyleniyor .



Londra belediye başkanı Sadıq  Kaan,bunun üzerine bir açıklama yaparak “ belediyemiz (TFL) bu naylon ekranların yolcu veya sürücü için ne kadar güvenli olduğundan emin olunduğunu bilmiyoruz. Belirli bir güvenlik standartlarında olması gerekir . Belediyemiz bu koruyucular hakkında çalışmalarını yürütmektedirler yakın bir zamanda açıklama yapacağız “ dedi .



Birleşik Özel kiralama. Şoförler derneğinden (the United private hire driver Association) James  Farrar,  Londra belediyesinin (TFL ) minicab sürücüleri için riskin nasıl azaltılabileceği konusunda açık bir rehberlik etmesi gerektiğini söyledi .

Bilim adamlarının söylediğine göre en az iki metre mesafe kuralı getirdiklerini ancak  bu meslekte  2 metre mesafe kuralı işlemediğini teknikli  TfL  bu kuralı çiğneyerek her hangi bir önlem almadan  (Kaç yolcu alabilecekleri gibi) "bu indüstrinin çalışmasına izin verdiğini dile getirdi .Bu demek dir ki. TFL Şoförlerimizin  hayatını bile bile riske atıyor ".dedi .



BBC ‘nin ulaştırma muhabiri  Tom Edwards  yaptığı açıklamada ,“ Londra’daki belediye Otobüsü sendikaları  TFL’ e yolcu giriş ve çıkışları , yolcu kapasitesi konusunda  değişikliler yaptırdılar “ dedi  . "Şimdide minicab sürücüleri  buna benzer değişikleri yaptırmak için uğraş veriyorlar "dedi .

Birleşik Özel kiralama Şoförler derneği (the United private hire driver Association)Açıklamasının devamında minicab endüstri sinde çalışanların yüzde 94’ünün. Etnik azınlık kökenlilerin olduğunu  bu önlemlerde alınan eksikliklerde ayrımcılık yapıldığını dile getirdiler. ( Discrimination)



Minicab şoförlerinden Abdurzak Hadi , 2008 yılından bu yana minicab şoförlüğü yaptığını Coronavirus’e yakalanarak ölümden döndüğünü,TFL in yaptığı bu ihmalkarlık beni hayal kırıklığına uğrattı resmen katilliktir dedi .
Ben şanslı çıkdım hastalığı yendim . Öbür hayatını kaybeden meslektaşlarım için çök üzgünüm.Ailelerine başsağlığı diliyorum dedi .


Helen Chapman

Londra belediyesinden(TFL) taxi ve minicab lisansı bölümü direktörü Helen  Chapman şunları söyledi,“ hükümetin tavsiyelerine uyumaya devam ediyoruz ve endüstrinin karşılaştığı konularda birlikte çalışmak için bu salgın boyunca ticaret temsilcileriyle düzenli olarak görüşüyoruz " diyerek “ hükümetin yayınladığı ve son tavsiyelerin yanı sıra akıl sağlığı veya mali kaygılarla ilgili destek hakkında ek bilgileri içeren düzenli bildirimler yayınladık” dedi .
 

Londra belediyesi son Coronavirüs salgını sonucunda 20 ye yakın belediye çalışanını kaybetmişti . Bunun üzerine Önlemler alarak Otobüslerde yolcu giriş  ve çıkışları orta kapıdan alarak bilet basma olayınıda iptal ederek  belediye şoförlerini koronavirüsden koruma altına almıştı .

Londra’da yaşayan Türk toplumun içinde minicab şoförlüğü yapan yaklaşık 2000 kişinin olduğu tahmin ediliyor .

Coronavirus’den yaşamını yitiren Türk  minicab şöförlerininde olduğunu biliyoruz. Bunlardan  birisi de  Hacı Ali Doğuş, Adison Lee minicab şirketinde çalışıyor idi .

Bir çok minicab şoförü'de koronavirüs hastalığı geçirdiler, çoğu işlerini bırakmak zorunda kaldılar . Gelecekte  işe başlamakta büyük endişeleri var .
 

Etnik azınlıkların içinde Coronavirus den en çok etkilenen  biride Türk toplumu olmuştur 100 ün üzerinde kayıplar vermiştir.
İngiltere’de koronavirüsdan en çok etkilenen etnik azınlıklar olmuştur dolayısıyla etnik azınlıklar üyelerinden İngiltere Hükümetine bu konuların araştırılmasını talep etmişlerdir.

Mehmet Taisi Guzel.