Bursa’da bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası Bursa Gastronomi Festivali, kentin mutfak kültüründen farklı lezzetleri bir araya getirdi.

Antep işi nakış Londra’da dünya modasına taşındı
Antep işi nakış Londra’da dünya modasına taşındı
İçeriği Görüntüle

18-20 Eylül tarihleri arasında Bursa Merinos Parkı’nda düzenlenen festivalde İnegöl köftesi, pideli köfte, döner kebap, cantık ve süt helvası gibi Bursa’nın öne çıkan yemekleri hazırlandı.

Festival alanında hamur işleri de ziyaretçilerin ilgisini çekti. Farklı standlarda yemekler hazırlanırken, lezzetleri tatmak isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu.

Festivalde çeşitli baklavalar ve tatlılar da ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Kadın dernekleri ve yerel üreticiler de festivalde kendilerine ayrılan standlarda yöresel ürünlerini satışa sundu. Ev yapımı ürünler, geleneksel yiyecekler ve Bursa’ya özgü farklı lezzetler ziyaretçilerle buluştu.

Festival programında gastronomi üzerine konuşmalar, yemek yarışmaları ve çeşitli etkinlikler de düzenlendi.

Üç gün süren festivalde Bursa’nın geleneksel mutfağı farklı etkinliklerle tanıtılırken, ziyaretçiler de kentin sevilen yemeklerini yerinde tatma fırsatı buldu.