ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ta Bestler Dereler bölgesinde çıkan örtü ve orman yangınına, havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Bestler Dereler bölgesinin Uğur ve Sivri Tepe mevkisinde sabah saatlerinde henüz bilinmeyen nedenle örtü ve ormanlık alanda yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü, jandarma, AFAD, İl Özel İdaresi ve Şırnak Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi.

Yangına, 20 personel, pikap ve 3 ilk müdahale aracıyla müdahale ediliyor.

Suriye İçişleri Bakanlığına bağlı güvenlik konvoyu YPG'nin işgali altındaki Haseke'ye giriş yaptı
Suriye İçişleri Bakanlığına bağlı güvenlik konvoyu YPG'nin işgali altındaki Haseke'ye giriş yaptı
İçeriği Görüntüle

Rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılan yangının söndürülmesi için yürütülen çalışmalara, jandarmaya ait helikopter de havadan destek veriyor.

Şırnak Valisi Birol Ekici, gazetecilere, sabah saatlerinde Bestler Dereler bölgesinde orman yangını çıktığını belirterek, 'Orada arkadaşlarımız kahramanca mücadele veriyor. Yangın kısa sürede söndürülecek.' dedi.

Kaynak: AA